BRC Belgesi
Gıda üretimi, işleme, ambalajlama ve de depolama gibi alanlarda kişilere gereklilikleri ifade eden BRC belgesi gıda güvenliği için önem arz eder. Bundan dolayı gıda üretimi ve bunun dağıtımı ile ilgilenen firmalar, işletmeler için firmamızdan belgenin temin edilmesi söz konusudur. Gıda güvenliği konusunda en iyi şekilde uyum sağlamalarına yardımcı olan bu belgenin alımıyla şirketin piyasadaki güvenliğinin artması sağlanmaktadır.
Kobi Danışmanlık olarak gıda alanında faaliyet gösteren işletmelere her zaman en uygun teklifleri sunarak, kısa süre içerisinde ihtiyaç duydukları belgelere sahip olabilmeleri için adım attık. Sizlerde mutlu müşterilerimiz arasında yerinizi almak isterseniz bizi arayabilirsiniz.
Ürünün olması gereken kalite, üretimin yapıldığı aşamada tüm uygun şartlar gibi unsurlar bu belge ile kendini belli eder. Belirli standartlar olmasından dolayı kişilerin gıda üretiminde nelere dikkat etmesi gerektiği ve de hangi konuların önemli olduğu gibi detaylar bu belge içeriği ile belirlenmektedir. Gıda üretimi konusunda piyasada yer almakta olan her türlü işletme firmamızı tercih ederek bu belgeyi alabilir.
İşletmelerin müşterileri karşısında ürününün kalitesini ve ne kadar güvenilir olduğunu kanıtlamak adına bu belgenin alınması son derece avantajlı olur. Ürünün tedarik zinciri içerisinde son derece güvenilir anlamda yer alması adına kişilere katkı sunan bu belge ile insanların ürününü kanıtlaması ve pazarda daha fazla faaliyet göstermesi belge ile mümkün olur.
Uluslararası pazarlara erişimin kolaylaşması ve de insanların daha iyi şekilde dönüş alması adına oldukça faydalı olan bir belgedir. Bundan dolayı ürünlerinin daha iyi şekilde tercih edilip faaliyet gösterirken sahada kaliteyi vurgulamak adına isteyen her işletme belgeyi firmamızdan alabilir.
Uzun senelerdir bu alanda faal olan Kobi Danışmanlık’tan hizmet almak için sitede yer alan numaraları arayın.
BRC Belgesinin Faydaları Nelerdir?
Temin edilmesi ve de şirkette yer alması ile kişilerin faaliyet, müşteri memnuniyeti, ürün kalitesi gibi konularda son derece verim elde etmesine yönelik olarak pek çok avantajı ve faydayı beraberinde getirmektedir. Bu nedenle kişilerin belgeyi aldıkları zaman şu şekilde faydalarının olduğunu bilmesi gerekir:
Müşteri Güveni
Kişilerin ürünlerini müşteriye tanıtırken ya da müşteri kitlesini genişletmek isterken bu belgeyi almış olması ile faaliyet alanı, müşteri güveni tamamen sağlanmış olur. Çünkü gıda konusunda son derece hassasiyet göstermekte olan müşteriler bu standartlara sahip olan işletme ve firmaları daha çok tercih eder.
Pazar Erişimi
Uluslararası perakende zincirlerine ürün tedarik edilmesi konusunda rekabet avantajı sağlamaktadır. Bu nedenle kişilerin daha fazla pazarda daha fazla aktif olması yolunda son derece fayda sağlayan bu belge ile kişiler talep edilmekte olan sertifikayı kolaylıkla gösterebilir.
Yasal Uyumluluk
İşletmenin gıda güvenliği yasalarına uyumunu göstermekte olan bu belge sayesinde insanların yasal olarak en iyi şekilde çalıştığını ve üretim yaptığını göstermesi adına belge fayda sağlar. Aynı zamanda kişilerin yasal olan yollardaki riski azalabileceği gibi yetkililerle olan ilişkilerin daha güçlü hale gelmesi de sağlanmış olur. Hem yasal olarak daha rahat hareket etmek hem de yasal işlemlerde herhangi bir sorun yaşamamak adına bu belge son derece önemlidir.
Tedarik Zinciri Yönetimi
İşletmenin tedarik zinciri içerisinde güvenilir şekilde hareket etmesini sağladığı gibi tedarik talebinde bulunmak isteyen kişilere karşı daha güvenilir bir duruş sergilenmesine de yardımcı olur. İşyerleri ve de ortaklar için son derece güvenilir bir tedarikçi olmayı sağlayarak bu zincir içerisinde aktif olunmasına yardımcı olur.
1998 yılında geliştirilen, British Retail Consortium yani kısaca BRC, İngiltere Perakendeciler Derneği olarak adlandırılır. İngiltere’ de ürün satmak isteyen gıda kuruluşları bu sertifikaya sahip olmak zorundadırlar. Aynı zamanda diğer taraftan dünya üzerinde kabul görmüş global bir standarttır. BRC Global Gıda Standardı perakendecilerin çalıştığı kendi markası ile gıda üretimi yapan üreticileri değerlendirmeyi amaçlar. BRC standardı, perakendeciler ve gıda üretimi yapmakta olan marka sahiplerinin, güvenlik ve kalite ile ilgili gerekli özeni göstermesi ve gıda üretim tesislerinde minimum hijyen standardını sağlaması amacıyla geliştirilmiştir. Bu standartların sağlanması sonucunda BRC Belgesi kuruluşa temin edilir.
BRC Belgesi, BRC standardını uygulayan ve aynı zamanda bu standardın şartlarını karşıladığını ve denetimlere girip bu durumu kanıtlayarak başarılı olmuş kuruluşlara verilen belgedir.
BRC Belgesi Şartları Nelerdir?
BRC Belgesi için başvuracak firmalarda öncelik, kuruluşta ISO 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi’nin mevcut olup olmama durumuna bağlıdır. Burada kastedilen ISO 22000 belgesine sahip olmasından daha önemli olan nokta ISO 22000 standardı şartlarının kuruluşlarda uygulanması ve sürekliliğinin sağlanması gerekmektedir. Etkin bir ISO 22000 Gıda Güvenliği yönetim sistemi uygulanıyor ve 22000 sistemi sürekliliği sağlanıyor aynı zamanda da sistem etkinliği arttırılmışsa BRC Belgesi’ ne sahip olma ihtimali daha da kolaylaşacaktır.
Bunu yanında GMP iyi üretim uygulamaları ve öngereksinim programı denilen gıda imalatı yapacak olan firmalarda olması gereken bina hijyeni, ekipman hijyeni ve hijyen eğitimli personelini kapsayan çalışmalar hakkında bilgisi olan firmalar bir adım önde bulunacaktır ve çok daha kolay BRC Belgesi alabileceklerdir.
BRC Belgesi’nin standartları yedi bölümde incelenir:
Üst yönetim taahhüdü ve sürekli iyileştirme
Tutarlı ürün güvenliği, şirket içerisinde herkesin sorumluluğu altındadır. Etkili bir ürün güvenliği planının başlangıcı üst yönetimin standart ve sürekli gelişimin uygulanması şartına bağlıdır. Bu, yeterli bir şekilde kaynakları, etkili iletişimi, inceleme sistemlerini, alınan önlemleri ve iyileştirme fırsatlarını sağlamayı amaçlamaktadır.
Gıda güvenliği planı
Şirketin yönettiği ya da belirlemiş olduğu ürünleri, faaliyetleri ve hizmetleri kapsayan bir ürün güvenliği planının geliştirilmesini gerekmektedir. Bu, risk ve tehlike analizi ilkelerine dayanmaktadır. (Genel olarak gıda endüstrisinde HACCP olarak bilinmektedir.) Kapsamlı bir şekilde sürdürülmeli, tam olarak uygulanmalı ve belgelendirilmelidir.
Ürün güvenliği ve kalite yönetim sistemi
ISO 9001 ilkelerine dayanarak, ürünlerin güvenliği ve kalitesinin yönetilebilmesi için gerekli olanları belirler. BRC Belge kontrolü, iç denetim, uygun olmayan ürünün kontrolü, olayların ve aynı zamanda ürün geri çağırmalarının yönetimi için gereksinimler de dahil edilmiştir.
Üretim yerinin şartları
Fiziksel yapı, tasarım, düzen ve bakımı ile ilgili beklenenleri ortaya koymalıdır. Fiziksel bileşenlerinin sağlanması amacıyla temel önkoşul programlar güvenilir ürün ve hizmetlerin sunulmasını desteklemelidir.
Ürün kontrolleri
Perakende ortamında bulunan ürünlerin yönetim, güvenlik ve kalitesini arttırmalarını sağlamak amacıyla denetlenmesi ve kontrol edilmesi gerekmektedir. Müşterilerin yasal beklentilerini karşılayan ürünlerin teslimatı ile sonuçlanması gerekmektedir.
Proses kontrolleri
Perakende satış organizasyonlarında tipik faaliyetlerin en iyi ve düzenli şekilde, müşterilerin aramış olduğu hizmet ve ürünlere tutarlılık getiren yapısal ve titiz bir metodoloji ile gerçekleştirilmelidir. BRC Belgesi’ndeki bu bölüm yaş sınırlamalı satışlar ve üzerindeki kontrollerin değerlendirilmesi, fiyatlandırma doğruluğu ve gıda israfının seviyelerinin yönetiminin de dahil edildiği şekilde çeşitli isteğe bağlı gereksinimlerden oluşmaktadır.
Eğitimli personel
Bir perakende satış organizasyonunda personel müşteriye sunulmakta olan yüzdür ve markayı temsil etmektedir. Eğitimli personel, marka profilini perakende bir ortam içerisinde sürdürmenin anahtarıdır ve pazarda öne çıkmak için temel bir fırsat haline gelmektedir.
Gıda firmaları hijyenik bir ortamda üretimini, paketlemesini ve depolamasını gerçekleştirmeli ve sevkiyatını yapmalıdır. BRC belgesi için gerek duyulan hijyenik ortamdan kasıt fiziksel, kimyasal, biyolojik kirlenmeler oluşmaması amacıyla önlemlerin alınmış olduğu bir ortamdır. Bina hijyeni, ekipman hijyeni, hijyen eğitimleri almış personelin hijyeni bu sayede BRC Belgesi almak isteyen ya da BRC Belgelendirmesinden geçmek daha basit olacaktır.
BRC Belgesi, bilinen diğer gıda standartlarından daha prestijli ve kabul gören bir belgedir.
BRC Belgesi’nin Diğer Detayları
- Akredite edilmiş bir belgelendirme kuruluşu tarafından değerlendirilerek belgelendirilmek sektör içerisinde farklı bir ayrıcalık tanır.
• Hem üretici hem de tedarikçiler için kabul edilen ölçme ve değerlendirme kriterleri, gıda perakendecileri ve tedarik zinciri içerisinde bulunan diğer organizasyonların değerlendirme yapması açısından yardımcı olur.
• BRC Belgesi kalite, hijyen ve ürünün güvenliği konularını detaylı olacak şekilde kapsadığı için bu konulara yönelik olarak başka sertifikasyon hizmeti alınmasına gerek duyulmaz.
• BRC Gıda Güvenliği Sistemi tarafından verilen BRC Belgesi için yapılan denetimler ve ortaya çıkan düzeltici faaliyetlerin takip edilmesi ile firmanın sürekli gelişen ve iyileşen bir kalite sistemi içerisinde bulunması sağlanır.
Kobi Belgelendirme Kuruşu olarak bütün süreçlerde sizlere hizmet sağlamaktayız. Detaylı bilgiye sahip olmak için bizlerle iletişime geçebilirsiniz. Gıda güvenliği Uluslararası bir alanda oldukça önemli olduğundan kişilerin dikkatli olması ve de tüm gereklilikleri yerine getirmesi oldukça önemlidir. Hem daha iyi anlamda üretimler yapmak hem de bunun ihtiyaç duyan kişilere yansıtılmasına yardımcı olmak adına belge oldukça gereklidir. Kişilerin firmamızı tercih ederek en kolay şekilde BRC belgesi temin etmesi pratik şekilde gerçekleşir.
Daha fazlası için sitemizde bulunan telefon numaralarımızı arayın. Ayrıca size güncel olarak aktif kampanyalar sunduğumuz, belgeler ile alakalı bilgi verdiğimiz INSTAGRAM hesabımızı da takip edebilirsiniz.