IFS Belgesi
Gıda sektöründe faaliyet gösteren firmaların alması gereken belgelerden bir tanesi IFS belgesi olarak bilinen belgedir. Bu belge gıda üretimindeki süreçlerin doğru, güvenli ve kaliteli olduğunu ortaya koymaktadır. Bu standardı açmak gerekirse bir işletmede gıdaların üretiminden paketlenmesine kadar geçen süreçteki aşamalarda çevreye ve canlılara zarar vermediği belirtilmektedir.
Bu denetimler 2003 senesine kadar bağımsız Avrupalı perakendeci ve toptancı içerisinde bulunan ve ilgili departmanlara tabi kişiler tarafından yapılmaktaydı. Ancak günümüzde sürekli artan tüketici talepleri perakende ya da toptan fark etmeksizin gıda sektöründe iş yapan firmaların yasal zorunlulukları güvenlik konusunda güncellemeleri mecbur kılmıştır. Danışmanlık firmamız diğer tüm gıda sertifikasyonları ile birlikte IFS belgesi konusunda da firmalara gerekli denetim hizmetleri sağlamakta ve belgelendirme işlemini yapmaktadır.
Kobi Danışmanlık ile kısa ve net bir anlatımın ardından gerekli bilgiler, denetimler sizlere danışmanlar tarafından aktarılmaktadır, belgeye kısa süre içerisinde sahip olabilmeniz için uzmanlarımız destek verecektir.
IFS Belgesi ile Hedeflenen Nedir?
Bu belgenin pek çok avantajı bulunmaktadır. Bu belgelendirme ile akredite sertifikasyon organları ile bütüncül bir çalışma sistemi oluşturulması hedeflenmektedir. Bununla beraber tedarik zincirinin tüm halkalarında uyumlu ve şeffaf bir çalışma tarzı ortaya çıkarmak istenmektedir. Hem gerek toptancılar hem de perakendeciler açısından ortaya çıkabilecek ekstra maliyet ya da harcanan zamandan tasarruf etmek amaçlanmaktadır.
IFC Sertifikasyon Süreçleri Nelerdir?
IFC sertifikasyon süreci 4 aşamadan oluşmaktadır. Bunlardan birincisi denetim protokolüdür. Bu protokol standarda tabi olan kuruluşlarda uygulanması gereken temel kuralları belirtmektedir. İkinci aşama ise gereklilikler başlığı altında toplanmıştır. Bu da kurumların hangi konularda denetleneceğini açıklayan bölümdür. Üçüncü aşama denetçiler ve akreditasyon organları için gereklilikleri kapsar. Bu aşamada standardın şeffaf ve tutarlı olması beklenir. Bu nedenle gerekli olan organların yükümlülükleri net bir şekilde belirtilir. Son aşama ise raporlamadır. Bu aşamada organların sahip olması gereken nitelikler belirlenerek sunulur.
Kobi Danışmanlık firmasına sitede yer alan numaralardan ulaşarak bilgi sahibi olabilirsiniz.
IFS Belgesi standardı, GFSI (Global Food Safety Initiative – Global Gıda Güvenliği Girişimi) tarafından tanınan ve kabul görmüş ve gıda üreticilerinin denetlenmesi için oluşturulmuş bir standarttır. En önemli odak noktası, üretilen ürünün ve üretim prosesinin kalitesi ve gıda güvenliği ile yasallığının sağlanmasıdır.
IFS Belgesi Uluslararası Gıda Standardı, üretim prosesi ya da ilk ambalajlama aşamasında ürüne gıda güvenliği tehlikesi oluşturma durumunu tespit etmek ve tehlike gerçekleşmeden önlemek için uygulanır. Standart tüm gıda üreticileri için önem arzeder, özelikle de özel markalı ürün üretimi durumu söz konusu ise müşteri koşullarının sağlanması açısından önemlidir.
Son senelerde gıda perakendecileri, sahip oldukları markalara ait ürünleri satış noktalarında tüketiciye sunmalarıyla beraber, bu ürünler üstünde çok büyük bir sorumluluk sahibi olmaya başladılar. İşte bu noktada, kendi marka adını ve kuruluş itibarını korumak için, üreticilerin ürün güvenliği, kalitesi ve yasallığı konusunda kanıt sunmalarını talep etmeleri önem kazandı. IFS Belgesi Uluslararası Gıda Standardı, tüketicilerin gittikçe artan taleplerini karşılayabilmek ve özel markaların istenen hususlarda üretilmesi ve tüketicilere sunulması için, tek tip kalite ve gıda güvenliği standardının geliştirilmesi gerekliliğini ortaya koymuştur.
IFS Belgesi Standardı İçeriği
IFS Belgesi, gıda üreticilerinin ürün ve proseslerinin kalite ve gıda güvenliğini denetlenmesi için yayınlanmış bir standarttır.
Güncel IFS Belgesi standardı IFS Belgesi versiyon 6.1 standardıdır. IFS Belgesi Standartları kalite, güvenlik ve operasyonel kriterleri güvence altına alır ve üreticilerin yasal gerekliliklere uygunluğunu ortaya koyar. Bu standartlar şu dönem lider perakendeciler, üreticiler ve gıda piyasasında yer alan firmalarca gereklilik olarak belirtilmektedir. Standardın çerçevesi, gıda maddesi üreten, işleyen ve paketleyen endüstrilerde gıda güvenliği, bütünlüğü, yasallığı ve kalitesinin nasıl yönetilmesi gerektiğini oluşturur ve bu konu da küresel tanınırlık sağlar.
IFS Belgesi Temel Amaçları
- Tek ortak bir değerlendirme
• Akredite kurumların ve denetçilerin denetimleri
• Tedarik zincirinde şeffaflık
• Tedarikçide masrafların azaltılması
“Kobi Danışmanlık olarak bütün süreçlerde sizlere hizmet sağlamaktayız. Detaylı bilgiye sahip olmak için bizlerle iletişime geçebilirsiniz.” IFC standartlarını sağlamanın firma açısından çok büyük artıları bulunmaktadır. Öncelikle kalite ve müşteri memnuniyeti gelmektedir. Ayrıca çetin rekabet ortamında da önemli avantajlar sağlamaktadır. Ayrıca bu sertifikasyon firmalara yeni pazarlara girebilme olanağı da tanımaktadır. Çünkü IFS belgesi özellikle pazarda gıda güvenirliği anlamına gelir ki bu da firmanın tercih edilmesi için önemli bir sebeptir. IFC belgesinin bir diğer önemli avantajı da marka değerini yükseltmesidir. Markanın piyasadaki imajını olumlu şekilde etkiler ve kalite-güven dengesini sağlar.
IFC Belgesi Nasıl Alınır?
IFC standardı belgesi almak için birtakım prosedürler söz konusudur. Bu işlem ve prosedürleri danışmanlık firmamız sizler için hazırlamaktadır. Sistem Kalite Belgelendirme firmamıza danışarak IFC belgesi alım koşullarını ve süreci daha iyi öğrenebilirsiniz. IFC belgesi almak için şu aşamalar söz konusudur:
1) Öncelikle firmanın standardı almaya karar vermesi gerekir.
2) Standardın bulunduğumuz yıl için güncel versiyonunun bulunması ve uygulanması gerekir.
3) Mevcut durumun analiz edilmesi gerekir. Bunu da firma danışmanlarımız ile sizlere yapmaktayız.
4) İnceleme yapılacak firmanın yeri, tarihi, zamanının belirlenmesi. Analiz günü saati ve raporlayacak denetmenlerin seçilmesi gerekecektir. Bunları da firmamız yapmaktadır.
5) Eğer firma talep ederse son durumu belirlemek adına bir ön inceleme yine denetmenler tarafından yapılacaktır.
6) Tüm saydığımız aşamalar, yer, tarih ve süreçler profesyonel, yetkin denetçiler tarafından izlenecek ve işleme konacaktır.
Pek çok açıdan faydası bulunan IFC belgelendirmesi firmamız tarafından sorunsuz bir şekilde yapılmaktadır. Gerekli şartların sağlanması adına denetimler gerçekleşecek ve firmanın (şayet gerekiyorsa) bu standartlara ulaşması adına raporlar çıkarılacaktır. Uzman denetmenlerimizden alacağınız destek ile süreci sorunsuz bir şekilde yönetebilir ve IFC belgesini alabilirsiniz. IFC belgesi hakkında daha fazla bilgi almak için irtibat numaralarımızdan bizlere günün her saati ulaşabilirsiniz.
Uygun bir fiyatlandırma seçeneğini sizlere sunmak isteriz. Bilgi alabilmek adına web sitemizde yer alan Kobi Danışmanlık irtibat numaralarından bilgi alabilirsiniz.